Logica brengt je van A naar B,

Verbeelding brengt je overal.


- Albert Einstein

Vrouw van 24 jaar


“Onlangs heb ik de Davis counseling bij Gaby mogen ervaren. Graag wilde ik wat meer leren over mezelf en hoe te handelen/reageren in bepaalde situaties. De dagen zijn letterlijk voorbij gevlogen.

Veel geleerd, ontdekt, besproken en ervaren. Wat ik erg fijn vond was de relaxte sfeer en dat ik het tempo van de counseling mee kon bepalen. Door de vele voorbeelden van Gaby kon ik alles wat ze me aanreikte snel oppikken en eigen maken.
Nu kan ik door middel van mijn ‘gereedschappen’ die ik bij Gaby heb gekregen een stuk relaxter in het leven staan. Zowel binnen mijn werk als privé merk ik een duidelijk verschil..

Soms kan het zo simpel zijn, je hebt alleen de juiste tools nodig.”


Moeder dochter van 9 jaar


“Een hele tijd waren we zoekende naar de juiste omgang met Susan. Susan is een gesloten meisje waardoor vragen omtrent gedrag en gevoelens moeilijk voor haar te beantwoorden zijn. Susan vond het erg moeilijk om woorden te geven aan bepaalde situaties. Dit uitte zich vaak in boosheid en of explosieve woede. Hierdoor waren we vaak in onderhandeling.


Op school ging het eerst best goed en daar herkenden de leerkrachten dit gedrag totaal niet. Ze deed extra haar best op school, waardoor thuis haar inspanning opbrak. Wanneer er veranderingen optraden thuis en of op school zagen we bij Susan ook verandering in haar gedrag.


We kregen een tip van een vriendin, dat ze misschien wel geholpen kon worden door Davis® counseling. We werden in contact gebracht met Gaby. Susan vond dit eerst niet zo leuk, zag zelf niet waarvoor ze dit moest ondernemen.

Na de tweede dag ontdekte ze dingen waar ze zelf goed in was en had samen met Gaby een doel. 

Tijdens deze counseling zagen wij zelf thuis al heel veel veranderingen. Susan herpakt haar emotie snel waardoor we sneller in gesprek kunnen. En ze verliest zich niet in haar emotie waardoor ze de situatie beter kan overzien. Praat meer over zichzelf in plaats van bijzaken die toen hoofdzaken werden. Ze kan het nu ook beter uitleggen waardoor ze ontevreden gevoelens kan uiten.


Haar dagen zijn nu niet alleen maar stom en saai. Nee, nu horen we ook dingen die leuk, moeilijk en fijn zijn geweest. Susan heeft haar talent (her) ontdekt en aan haar plaatjes in haar hoofd woorden gegeven”.


Moeder zoon van 8 jaar


“Ik ben de moeder van Thom van 8 jaar. Ik heb de counseling gedaan om mijn zoon Thom beter te kunnen begrijpen en hem daardoor ook beter te kunnen helpen.

Thom had het niet naar zijn zin op school, hij had last van concentratieproblemen en was altijd erg beweeglijk.

Ik herken veel van mezelf in Thom en nu ik merk hoeveel Thom heeft gehad aan zijn counseling en hoeveel meer begrip wij, als ouders, nu hebben voor zijn ‘gedrag’, vind ik het echt jammer dat deze counseling in mijn kindertijd niet bekend was. Ik had er vroeger veel aan kunnen hebben.


Thom gaat nu met minder tegenzin naar school, hij zegt zelfs dat school best ok is! Wat een winst! Hij kan zich beter concentreren. En ik heb mijn eigen ‘gedrag’ ten opzichte van hem aangepast; ik word niet meer geïrriteerd als hij staat te wiebelen of heel druk doet, ik weet hoe het komt en ik weet hoe hij zijn energiestand wat lager kan zetten. Samen doen we nu elke ochtend, voor het naar schoolgaan de Kooshbaloefening om de dag in de goede stand te beginnen.”


Moeder zoon 13 jaar


“Via Gaby zijn we in contact gekomen met de Davis® counseling. Thomas slikte al een aantal jaren medicijnen tegen ADD, vooral om zich beter te kunnen concentreren op school en bij het huiswerk maken. Dit was dan ook meteen het hoofddoel van de counseling.


Van Gaby kreeg hij op een zeer prettige manier gereedschappen en tips om met zijn ‘gave’ om te gaan.

Ook is hij een erg stille jongen en Gaby wist direct goed contact met hem te maken. Om nu te zeggen dat alle lastige dingen zijn opgelost is nog te vroeg, maar voor ons is Thomas een stuk meer open in zijn communicatie en er zelfverzekerd van geworden.

Daarom zou ik iedereen die tegen leerproblemen aanlopen waar niet echt een oplossing voor lijkt te zijn deze Davis® methode aanraden”.


Moeder van hoogbegaafde jongen 9 jaar


“Matthijs was moeilijk op school aan het werk te krijgen en heeft een tijd terug een dyslexie verklaring gekregen. Tijdens de intake blijkt dat hij een enorme beelddenker is en er is meteen een goede klik met Gaby.

Gedurende de counseling keek Gaby goed naar wat Matthijs op dat moment nodig had. Op het moment dat concentreren even niet meer lukte, gingen ze naar buiten en werd er op een speelse manier gewoon doorgeleerd.

Matthijs heeft meer inzicht gekregen in abstracte begrippen zoals oorzaak en gevolg.


Bovendien heeft hij tijdens zijn counseling van Gaby geleerd hoe hij zijn ‘gereedschappen’ in kan zetten. Deze gereedschappen zijn van hem en hij bepaald zelf wanneer hij deze gebruikt. Dankzij de goede begeleiding van Gaby weet hij intuïtief wat hij nodig heeft.


Erg fijn was dat Gaby naar school is geweest om te observeren en uit te leggen hoe Matthijs de lesstof het beste opneemt. Zijn juf kijkt nu op en andere manier, waardoor ze hem beter kan begeleiden.

Ook de communicatie tussen Gaby en ons verliep goed, na een dag counseling werden we bijgepraat en aan het einde van het traject kregen we een uitgebreid verslag met veel foto’s.


Wij zijn enorm blij dat we deze stap genomen hebben. Matthijs is in een korte tijd enorm gegroeid, zelfverzekerder geworden en zit lekkerder in zijn vel”.

Logo Davis Dyslexia Association
Logo Vereniging van Davis Counselors
Logo stichting kwaliteitskader jeugd