De Davis ® counseling is geschikt voor kinderen en voor volwassenen.  Heb je moeite met lezen, rekenen of spelling?  Vind je het moeilijk om contact te maken met anderen?  Vind je het lastig om je te concentreren of om te plannen?  Heb je het idee dat jij gewoon ‘anders’ bent dan de rest?

Er is een oplossing!

Kom eens langs voor een gesprek, dan leg ik uit wat Opgebloeid voor je kan betekenen!

Het verhaal achter de Davis® methode:

Ron Davis

Ron Davis, schrijver van de boeken: ‘De Gave van Dyslexie’ en ‘De Gave van Leren’ groeide op als een Kanner’s baby, wat tegenwoordig een autistisch kind genoemd zou worden.

Boek over de gave van DyslexieHij kon niet mee op school en er werd verteld dat er iets fout zat in zijn hersenen waardoor hij nooit zou leren lezen of schrijven. Toch heeft zijn doorzettingsvermogen er toe geleid dat hij een succesvol ingenieur, zakenman en artiest werd. Aan niemand vertelde hij dat hij dyslectisch was en bijna niet kon lezen, hij schaamde zich ervoor.

Totdat hij iets ontdekte. Wanneer hij bezig was met zijn werk als beeldhouwer merkte hij dat het nog lastiger werd met lezen. Het werd slechter. Hij kwam erachter dat hij soms goed en soms slecht kon lezen en dat hij er dus zelf invloed op had. Het was iets wat hij ‘deed’ en niet iets wat hij ‘had’. Hij merkte dat aan de manier waarop hij zijn aandacht richtte invloed had op zijn werk. Hierdoor ging

Boek over de gave van leren.het soms beter en dan weer slechter. Van daaruit is hij een onderzoek gestart samen met nog een heleboel andere onderzoekers en heeft hij de Davis oriëntatie counseling ontwikkeld.

De Davis® methode heeft zich inmiddels wereldwijd verspreid. Meer dan 400 counselors in 44 landen werken met de methode van Ron Davis, waardoor elk jaar duizenden kinderen en volwassenen makkelijker leren lezen en geholpen worden met andere, gerelateerde leer- en leefproblemen.

 

Voor wie is een Davis® counseling geschikt?

Beroepsmatige dienstverlening aangeduid als Davis®, Davis® dyslexia correction, Davis® Symbol Mastery en Davis® Oriëntation Counseling mag uitsluitend verleend worden door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis Dyslexia Association International.