Wat is een Davis® counseling? en wat leer je?

Wat leer je tijdens een Davis® counseling ?

 

Tijdens een Davis® counseling leer je hoe je denkt en waarneemt. We kijken naar wat je goed kunt en dat ga je  gebruiken.

In een korte intensieve training ga je weer ontspannen, oriënteren (focussen) en je energieniveau aan te passen aan de taak waar je mee bezig bent. Dit is de rode draad van de counseling. Je stelt zelf een doel op waar je aan wilt werken.

In balans is beter bij je gevoel kunnen.

Een Davis® counseling duurt ongeveer 30 uur en kan worden aangevuld met follow-up dagen. Je krijgt inzicht in je leer- of leefproblemen en hoe deze weer thuis verder aan te pakken met de technieken die je hebt geleerd. Je werkt met klei zodat je je creativiteit gaat inzetten. Dit is belangrijk omdat een beelddenker leert door te zien en door te ervaren. Zo krijg je ook weer vertrouwen in jezelf.

 

 

Davis® counseling bij leerproblemen zoals o.a. : Dyslexie (leesproblemen) of  Dyscalculie (rekenproblemen).

We zoeken weer de ontspannenheid van het leren op. Verwarring die in het leerproces is ontstaan lossen we op. Dit doe je met behulp van klei. We werken met klei omdat je zo je creativiteit optimaal gaat inzetten. Wanneer je iets maakt wordt het van jou, je maakt het jezelf eigen.

Als deze verwarring is opgelost gaan we verder met het opbouwen van het leerproces d.m.v. lees- en rekenoefeningen.

Veilig leren lezen met de Davis methode  De tafels oefenen door middel van klei  Rekenen in beeld

 

Davis® counseling bij gedragsproblemen zoals AD(H)D hooggevoeligheid

Ook hier werken we aan ontspannenheid, focus en energie. Echt weer voelen wat je voelt. We gaan ervaren en ontdekken. Kijken naar zogenoemde concepten (levenslessen) zoals o.a. oorzaak en gevolg. Dingen die wij als vanzelfsprekend vinden maar die soms helemaal niet zo zijn binnengekomen. Hier lossen we ook verwarring of emoties op die op deze concepten kunnen zitten. Ook met behulp van klei en het neerzetten van scenario’s in de klei kun je van een afstand kijken naar wat er nou zo moeilijk gaat en zie je al snel de oplossing. Tijdens de counseling gaan we ook naar buiten om de concepten te ervaren.

 

Wat leer je tijdens een Davis® counseling