Logica brengt je van A naar B,

Verbeelding brengt je overal.


- Albert Einstein

De Davismethode bij Dyslexie

Iedereen ervaart zijn dyslexie op zijn eigen unieke wijze. In mijn praktijk komen iedere keer weer andere kinderen en volwassenen met ieder een eigen verhaal. Wat wel vaak overeenkomt is het doel waarvoor ze komen. En dat is om zich beter te voelen en om het gemakkelijker te krijgen of een stuk zelfverzekerder te worden. 


En dat kan allemaal omdat zonder dat ze het weten de oplossing vaak al in zichzelf aanwezig is. Ze hoeven hem alleen maar te vinden..

Aan de start van een Davis® counseling krijg je technieken aangeleerd die helpen om ontspannen je aandacht te kunnen richten en om je energieniveau zo te besturen dat het past bij de taak waar je op dat moment mee bezig bent. 

Waarom zijn deze technieken zo belangrijk?

Omdat onze hersenen beter functioneren als we ontspannen zijn. 

Bij een leerprobleem ontstaat vaak spanning en daardoor maak je sneller fouten en raak je gefrustreerd.


Deze technieken blijven de gehele counseling onder de aandacht zodat je, je ze eigen maakt. Dan kunnen we op zoek naar de oorzaak van je 'problemen'. Want wat maakt dat lezen of die spelling nou zo lastig?


Je leert om de eventuele verwarring die je ervaart op het gebied van lezen en/of spelling op te lossen en weer grip te krijgen op je leerproces.

Hoe doen we dit? We gebruiken klei om de symbolen uit te werken, en met een speciale techniek als Symbol Mastery ga je deze symbolen masteren. 


Zo leer je hoe je iedere keer je verwarring over een woord, symbool of zin zelf kunt oplossen en wordt je steeds zekerder.

D.m.v. leesoefeningen leer je om rustig te lezen wat er in een boek staat, je leert om te vertragen zodat  je je beelden en fantasie kunt gebruiken om begrijpend te lezen.

kleiletter op hand
Logo Davis Dyslexia Association
Logo Vereniging van Davis Counselors
Logo stichting kwaliteitskader jeugd